top of page

Installation og opsætning

photo-1517373116369-9bdb8cdc9f62.png
Master

Hvor står jeres internet master?

Lige nu har vi tre master. De står på Lollandsvej i Middelfart, på Odensevej i Verninge og På Industrivej i Nørre Åby. Masterne i Verninge og Nørre Åby udgiver signal i en radius af seks kilometer, og masten i Middelfart har en radius af ni kilometer. For at du kan få internet, er det vigtigt, at din antenne peger i retning af en mast. Det kan du læse

mere om i afsnittet 'Skal jeg have en antenne på mig tag'. Masten i Nørre Åby blev aktiv i januar 2019, og vi udvider løbende. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan få ViA-NET på din adresse. Hvis vi også er i tvivl, kommer vi ud og tester signalet. Vi leverer kun internet steder hvor vi er helt sikre på, at forbindelsen er stærk nok.

Point to point

Hvad er point to point internet?

Alt internet kommer oprindeligt fra kabler. Vores master modtager sit fibernet gennem kabler. Herefter sender masterne signalet gennem luften til din antenne. Masten og antennen er altså to punkter, der sender signaler frem og tilbage.
Vi har taget point to point internet skridtet længere med en trådløs mast, der modtager signal fra en af vores kablede master. Den trådløse mast kommer til at fungere som en fordeler, der videresender det signal, den modtager.
Det smarte ved point to point internet er, at du som forbruger ikke behøver at have et nedgravet kabel for at få internet. Hvis du bor eller har virksomhed et sted, hvor der ikke i forvejen ligger nogen kabler, er point to point internet meget billigere at installere end en kablet forbindelse, fordi du kun skal betale for monteringen af antennen på taget.

Antenne

Skal jeg have en antenne på mit tag?

illu.png

Ja. Men vi skal nok forsøge at gemme den så meget af vejen som muligt. Det er dog vigtigt, at den kan få forbindelse til masten. Antennen er retningsbestemt, hvilket vil sige, at den skal pege i retning af masten, for at få forbindelse. Det skal vi nok sørge for, at den gør.
Når vi har monteret antennen, sætter vi en boks op inde i huset, der modtager signalet fra antennen. Det er fra den, at du kan trække kabler eller tilkoble en router.
Inden vi kører, sikrer vi os selvfølgelig, at du er kommet ordentligt på internettet.

Office opsætning

Hvordan får jeg Office 365 op at køre?

Når du har købt et abonnement til Office 365 hos os, hjælper vi dig med konfigurationen. Herefter kan du installerer alle programmerne. Det tager kun et øjeblik. Og hver bruger kan installere pakken på fem PCer eller fem Macs, fem tablets og fem smartphones, så dine medarbejdere har også mulighed for at bruge Office 365 når de er på farten, eller hvis de nogle gange arbejder hjemme. Så længe, de er tilsluttet internettet, kan de stadig arbejde sammen med andre i virksomheden
i realtid.

bottom of page